Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-ایران زلزله‌های معروف بیشماری را به خود دیده است. یکی از پرتلفات‌ترین زلزله معاصر در ایران، زلزله سال ۱۳۵۷ طبس است که حدود ۲۰ هزار کشته بر جای گذاشت.

خبرگزاری میزان - فارس نوشت: ایران، کشوری زلزله‌خیز است و زلزله‌های معروف زیاد دارد. شدیدترین زلزله تاریخ ایران که پرتلفات‌ترین آن هم هستند در قرن سوم شمسی در دامغان رخ داده و بنا به اسناد تاریخی حدود ۲۰۰ هزار کشته برجای نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زلزله ششمین زمین‌لرزه مرگبار تاریخ مدون بشر محسوب می‌شود.

در ایران بعضی زلزله‌ها معروفند، بعضی نه! در میان زلزله‌های نامعروف، زلزله طبس ویژه است؛ «قدرتمندترین زلزله ثبت شده در ایران». ۲۵ شهریور ۱۳۵۷ در چند ثانیه طبس و اغلب روستاهای اطرافش به کلی ویران شدند و حدود ۲۰ هزار نفر جان باختند.

حدود ۴۰ سال بعد هم زلزله مشابهی در اردبیل رخ داده با ۱۵۰ هزار کشته. پرتلفات‌ترین زلزله معاصر در ایران، زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹ است؛ نتیجه‌اش ویرانی رودبار و منجیل و لوشان، ۳۷ هزار کشته، ۶۰ هزار مجروح و ۴۰۰ هزار بی‌خانمان.

زلزله بم در سال ۱۳۸۲ نیز حدود ۳۰ هزار کشته داشت و هزار هزار ماتم و میلیون میلیون اندوه. در این میان احتمالا معروف‌ترین زلزله ایران، زلزله سال ۱۳۴۱ بوئین زهراست؛ به خاطر آقاتختی و کمک‌های خودجوشی که مردم شهر‌های بزرگ و تهرانی‌ها برای هموطنانشان فرستادند.

در سال‌های اخیر نیز زلزله‌ها تلخی‌های زیادی آفریدند. آن‌ها که بیشتر به یاد مانده‌اند، زلزله اهر و ورزقان در سال ۹۱ و زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ و زلزله سر‌پل‌ذهاب در سال ۹۷ هستند، اما از دهه ۳۰ شمسی که نخستین ایستگاه‌های لرزه‌نگاری در ایران راه‌اندازی شدند، زلزله طبس «شدیدترین زلزله ثبت‌شده» است.

بر اثر زلزله، بخش‌هایی از طبس به کلی ویران شد

سختی‌های بازگشت به زندگی عادی

زلزله ۷.۸ ریشتری که ساعت ۷ و نیم عصر آمد، طبس را با خاک یکسان کرد و ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار کشته داشت. غروب بود و هوا تاریک شد و امدادرسانی سخت. تمام شهر فروریخته بود؛ از خانه‌ها و کوچه‌ها تا میراث فرهنگی غنی و آثار مهم معماری.

به دلیل شدت ویرانی پیکر بسیاری از جانباختگان هرگز پیدا نشد. حتما خیلی سخت بوده و خیلی مصیبت‌بار. در آن روز‌های ناآرام که پهلوی دوم برای بقاء، حد و مرز‌ها را کنار می‌زد و با آن وضعیت نا‌بسامان سازمان امدادی جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران و با وجود محرومیت‌های طبس و استان‌های شرقی ایران و کمبود راه‌ها و دسترسی‌ها حتما کمک‌رسانی به بازماندگان دشوار بوده است و خیلی سختشان شده تا آثار آن حادثه مهیب را در زندگی‌شان کمرنگ کنند.

نسبت به حالا که بسنجیم، رسانه‌های اجتماعی هم نبوده و حتما همدلی‌ها و تسلی‌دادن‌ها هم کم بوده.

بخش عمده امدادرسانی به زلزله‌زدگان طبس به کمک‌های مردمی متکی بود

هر چه از تلخی نصیب طبسی‌ها بود بالاخره گذشت. بعد هم زیاد طول نکشید و طبس و روستا‌های اطرافش طی چند سال دوباره ساخته شد. مردم زندگی را دوباره از سر گرفتند و حالا خبر‌های خوب هم دارد این گوشه حادثه‌دیده از سرزمین ایرانی‌ها. اغلب روستا‌های اطراف طبس، همان‌ها که با زلزله ویران شده بودند، حالا آبادند؛ بعضی‌هایشان هم منطقه گردشگری شده‌اند. یک نمونه‌اش روستای «اصفهک» که اهالی‌اش بعد از زلزله دیدند که مدام کارشناسان میراث فرهنگی می‌آیند و می‌روند و دانستند قدر کهن‌داشته‌هایشان را.

این سال‌ها جوان‌تر‌ها همدلی کرده‌اند و روستایشان را سرو سامانی داده‌اند و اصفهک شده اقامتگاه بوم‌گردی؛ گردشگر می‌رود و خوش می‌گذراند در میان طبیعت کویری و خانه‌های خشتی و گِلی و صفای فرهنگ روستایی و آثار تاریخی باقی‌مانده از قدرتمندترین زلزله ثبت شده در ایران.

«اصفهک» یکی از روستا‌های طبس که در زلزله ویران شد، ولی حالا اقامتگاه بوم‌گردی شده است

بيشتر بخوانيد: اتمام ۱۰۰ درصدی تعمیر واحد‌های سیل زده

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: زلزله زلزله طبس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله زلزله طبس ترین زلزله هزار کشته ویران شد زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود

معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بازدید از نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل اظهار داشت عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سید حسن مرتضوی» معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در راس هیئتی از نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل بازدید کرد.

وی در بازدید از قسمت‌های مختلف نمایشگاه اظهار داشت هر چه انس با قرآن بیشتر باشد، ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی نیز در جامعه کاهش می‌یابد.

معاون سفارت ایران در کابل گفت عمل به قرآن کریم می‌تواند در جوامع اسلامی بیش از پیش اتحاد ایجاد کند.

مرتضوی ابراز امیدواری کرد که نمایشگاه‌های پر برکت قرآن کریم در افغانستان ادامه یابد.

نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم با همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ، دفتر نخست وزیری، وزارت اقوام و قبایل همچنین بنیاد پیامبر اعظم و شهرداری کابل برای نخستین بار در افغانستان برگزار شده است.

این نمایشگاه چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با شعار جامعه افغانستانی و تربیت قرآنی در قصر دارالامان دایر شده است و شامل 25 غرفه کتاب، آثار قرآنی، کتابت قرآن کریم و مسائل مرتبط می‌باشد.

مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، امارات و برخی کشورها همچنین فرهیختگان و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی مختلف در مراسم گشایش این نمایشگاه قرآنی حضور داشتند.

میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابلگشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • پیشگوی معروف، تاریخ زلزله جدید را اعلام کرد
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است