Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@21:31:44 GMT

زلزله ۵۷ تمام طبس را ویران کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۴۰۰۷

زلزله ۵۷ تمام طبس را ویران کرد

عضو شورای اسلامی شهر طبس گفت: طبس در زلزله ۵۷به طوری ویران شده بود که اکنون در شهر ساختمانی که مربوط به قبل از زلزله باشد وجود ندارد و همه ساختمان‌ها پس از زلزله ساخته شده‌اند.

به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها، محمود امینی با اشاره به سالروز زلزله طبس اظهار کرد: چهل و دو سال پیش در چنین روزی زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ در مقیاس ریشتر شهرستان طبس را لرزاند و آثار و تبعات زیادی بر جای گذاشت. بر اثر این زمین لرزه شهر باستانی و تاریخی طبس به طور کامل ویران شد.

وی با بیان اینکه شهر طبس به لحاظ معماری و تاریخی یکی از شهرهای پر جاذبه در ایران محسوب می‌شد افزود: این شهر ظرفیت زیادی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی داشت اما زلزله سال ۵۷ بسیاری از این آثار و بناها را از بین برد. بسیاری از ساکنان شهر نیز در زمان زلزله جان خود را ازدست دادند.

عضو شورای اسلامی شهر طبس با بیان اینکه آمار کشته شدگان در منابع مختلف متفاوت است و از هشت هزار تا ۲۵ هزار نفر ذکر شده، توضیح داد: یکی از دلایل تفاوت در شمارش آمار وقوع زمین لرزه در بحبوحه انقلاب بود. در سال ۵۷ که فضای کشور انقلابی بود و حاکمیت به شکلی که بتواند چنین بحران‌هایی را مدیریت کند وجود نداشت. به همین دلیل در آمار کشته شدگان ابهام وجود دارد.

وی تصریح کرد: زلزله طبس یک واقعه دردناک بود و باید درسی برای ما باشد تا در وقوع رخدادهای مشابه بتوانیم به شکل بهتری مدیریت کنیم. لازم است که نهادهای مسئول در این زمینه مدیریت درستی داشته باشند چراکه رخدادهایی مانند زمین لرزه و سیل نیاز به یک آماده باش و برنامه ریزی جامع و بلند مدت دارد تا بتوانیم کمترین خسارات را متحمل شده و تبعات آن را مدیریت کنیم.

نماینده استان خراسان جنوبی در شورای عالی استان‌ها گفت: زلزله و بحران‌های طبیعی مشابه می‌تواند بافت اجتماعی را دچار بهم ریختگی کند، اتفاقی که در واقعه زلزله سال ۵۷ طبس رخ داد. در زلزله طبس افراد بازمانده بسیار کمتر از افراد کشته شده بودند و هر فرد بازمانده چند تن از خانواده و بستگان خود را از دست داده بود. همچنین شهر به طوری ویران شده بود که اکنون در شهر طبس ساختمانی که مربوط به قبل از زلزله ۵۷ باشد وجود ندارد و همه ساختمان‌ها پس از زلزله ساخته شده‌اند.

وی افزود: مشکلی که وجود داشت به نظر می‌رسید در بازسازی شهر طبس پس از زلزله هیچ‌گونه نقشه و طرحی از پیش تعیین شده‌ای وجود نداشت. درست است ساختمان‌هایی که پس از زلزله ساخته شد مستحکم‌تر بودند اما طرح و برنامه‌ای برای بازسازی شهر وجود نداشت و فکری برای آینده شهر نشده بود.

امینی ادامه داد: این عملکرد بدون برنامه ریزی تبعات فرهنگی و اجتماعی زیادی داشت. به هم ریختگی در کالبد شهر و آشفتگی در ساختن بناها مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

کد خبر 444554

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زلزله طبس شورای عالی استانها شوراي شهر زلزله شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پس از زلزله زمین لرزه شهر طبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی قلهکی فعال رسانه ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

اظهارات بانکی پور نماینده مجلس: الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن!

پی نوشت: این اظهارات (بر فرضِ صحت!) صرفا به دردِ ارائه در جلسات قرارگاه ها و مجموعه های سازمانی می‌خورد و انتشار رسمی آن، روابط گسترده ما را با همسایه مهم مان، دچار مشکل جدی می کند.

حتما آقای بانکی پور جلسه ارائه گزارش کارگروه آسیب‌های اجتماعی به رهبر انقلاب را به خاطر دارند که پس از آن رهبری گفتند از ناراحتی تا صبح نخوابیدم.

فهمِ منشاءِ مشکلات فرهنگی اجتماعی کشور توسطِ بانیان امر، ایرادِ جدی دارد!

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903102

دیگر خبرها

  • فریاد «نه به نسل‌کشی در رفح» قلب لندن را لرزه درآورد
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • انتقامی که بازیگر معروف ترکیه از معلمانش گرفت
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • بندرچارک لرزید
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان