Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@10:21:20 GMT

سفر فرح پهلوی به طبس برای دیدار با زلزله زدگان

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۴۳۸۸

سفر فرح پهلوی به طبس برای دیدار با زلزله زدگان

رویداد۲۴ تصویر ثبت شده در شهریور ۱۳۵۷ زمانی که فرح پهلوی برای دیدار با زلزله زدگان طبس به استان خراسان سفر می‌کند. به جز فرح، امیرعباس هویدا نیز به طبس سفر کرد.

بیشتر بخوانید: دیدار فرح پهلوی با بومیان کیش

به گزارش رویداد۲۴ زلزله طبس در ۲۵ شهریور ۱۳۵۷ رخ داد و با شدت ۷/۸ ریشتر قوی‌ترین زمین لرزه ثبت شده در تاریخ ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در نتیجه این فاجعه حدود بیست هزار نفر در شهر طبس و روستا‌های مجاور آن کشته شدند و دولت عزای عمومی اعلام کرد.


این زلزله را، اما می‌توان سیاسی‌ترین زلزله تاریخ معاثر ایران نیز دانست. وقوع زلزله تنها ۹ روز پس از جمعه سیاه و کشتار ۱۷ شهریور رخ می‌داد؛ در فضای التهاب سیاسی که هر رخدادی، ولو رخداد‌های طبیعی به عاملی انسانی و توطئه گر منسوب می‌شد.
با وقوع زلزله انقلابیون نهایت استفاده سیاسی را از آن کردند. سید محمد خامنه‌ای در خاطراتش می‌نویسد او و تعدادی از اطرافیانش فاجعه را نه یک زلزله بلکه انفجار ناشی از زباله‌های اتمی که آمریکا در طبس دفن کرده بود اعلام کردند!
حجت الاسلام حسین عمادی در خاطراتش می‌نویسد: " بر ضد دستگاه سم پاشی می‌کردم که آمریکا زباله‌های اتمی خود را در طبس دفن کرده و موجب این فاجعه شده است. "
عده‌ای نیز می‌گفتند فرح پهلوی چند سال پیش از زلزله از شهر دیدن کرده و دستور داده بافت سنتی آنجا حفظ شود و به همین دلیل ساختمان‌ها ایمن سازی نشدند و در نتیجه فرح باعث فاجعه است.
موضع گیری آیت الله خمینی نیز دو روز پس از زلزله چنین بود: «دولت و بوق‌های تبلیغاتی شاه از فرصت استفاده کرده و به اغفال‌‎ ‏مردم دست زده‌اند. آن‌هایی که هزاران نفر از بهترین فرزندان ما را دیروز بی‌رحمانه‌‎ ‏قتل‌عام کرده و ملتی را به عزا نشانده‌اند، امروز برای انحراف اذهان به تعزیه‌سرایی‌‎ ‏پرداخته و اشک تمساح برای زلزله‌زدگان می‌ریزند و عزای ملی اعلام می‌کنند.
برای اغفال مردم، تظاهر به دلسوزی برای زلزله‌زدگانی ‎ ‏می‌کند که به‌هیچ‌وجه در محیطی که زلزله‌خیز است هیچ‌گونه اقدامی برای حفظ جان‌‎ ‏مردم محروم از او صورت نگرفته است.»
روحانیونی مانند آیت الله هاشمی و آیت الله خامنه به طبس رفتند و اقدام به دایر کردن مراکز کمک رسانی به زلزله زدگان کردند. مخالفان شاه فرصت را برای تبلیغ علیه رژیم مناسب می‌دیدند. انقلابیون حتی به چند انبار هلال احمر حمله کردند و اقلام بشر دوستانه را دزدیده و خود بین زلزله زدگان پخش کردند.
در اسناد ساواک درباره هیاتی که توسط روحانیون در منطقه فعالیت می‌کرد، گفته شده آن‌ها عوام فریبی میکنند: فعالیت عوام فریبانه ان‌ها در منطقه به حدی است که ماموران دولتی و فرهنگیان و دانشجویان را به طرف آنان جلب کرده و در روستای محمدآباد که در نزدیکی طبس واقع شده فعالیت زیادی به نفع خمینی انجام می‌گیرد. 》

چریک‌های فدایی خلق و اعضای کنفدراسیون دانشجویان ایرانی از دیگر گروه‌های بودند که در منطقه حاضر شدند و به تبلیغ علیه رژیم به همراه کمک به زلزله زدگان پرداختند. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای هیأت دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان باسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

استاندار کرمانشاه یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

موافقت رئیس جمهور و دستور تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229635 برچسب‌ها کرمانشاه هیات دولت سید ابراهیم رئیسی اشتغال

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • امدادرسانی هلال‌ احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • امدادرسانی هلال احمر در خراسان‌جنوبی به سیل‌زدگان
  • یک قلب بزرگ پشت این چهره؛ دیگو کوستا در نقش قهرمان سیل‌زدگان برزیل / عکس